Menu



July 3, 2013

JULY NEWS | IN THE JURY @ UAD GALA

1044122_630102653680879_1385952430_n

UAD GALA: 
THE JURY HAS SPOKEN


Gala-UAD-Cluj-licenta-master-2013-Vlad-Gherman-45



Gala-UAD-Cluj-licenta-master-2013-Vlad-Gherman-14
PH: Luciana Vulea, Vlad Gherman, Daniel Robu

Cei care sunteți din Cluj și aveți o oarecare înclinație către lumea modei știți fără să vă mai spun eu că Gala UAD este cel mai mare eveniment de profil din Cluj, având în vedere că cele două ediții de CFW s-au cam dus pe apa sâmbetei. Pot să spun că am crescut o dată cu Gala, ajunsă acum la cea de-a 19-a ediție, pentru că tata mă ducea cu el an de an, încă de când am început să spun ceva mai mult decât "papa, vreau papaaa".   Încă mă bântuie un flashback de când aveam vreo 10 ani când în cadrul unei prezentări cu ținute foarte colorate și copilărești, unul dintre modelele îmbrăcare ca într-un spiriduș s-a întors cu spatele la noi și și-a dat puțin pantalonii jos - atât doar cât să-i vedem fundul! Vă imaginați ce scandalos mi s-a părut - cred că pentru mine asta era pornografia întruchipată din moment ce mi-a rămas în minte atâta vreme :)) 

În fine, ideea e că am vrut să vă povestesc despre "relația mea" cu Gala ca să înțelegeți mai bine reacția mea când anul acesta, am primit un telefon de la Lucian Broscățean care m-a invitat să fac parte din juriul Henkel.  Că sunt o profesionistă înnăscută n-ar mai trebui să vă șocheze. De aceea, răspunsul meu a fost ceva de genul: "Momentan sunt cu gura căscată, stai puțin.(cri, cri, cri, suspanssssss, tensiune, liniște bacoviană)  Ok, bine. Accept!" Evident că nu aveam habar în ce mă bag dar cum era să refuz o astfel de oportunitate? (mersi din nou Lucian și Oana). 

Anul acesta, printre membri juriului Henkel care de muuuuultă vreme acordă premii celor mai promițători designeri se numără: Marian Pălie (stilist freelancer și co-fondator 23și), Daniela Kammrath (redactor șef 121.ro), Lavinia Toma (Head of Corporate Communication la Henkel România), Gloria de la Flash Me și umila voastră subsemnată. A fost într-adevăr o onoare să fac parte din acest juriu și să acordăm un premiu unor designeri extrem de buni și de care veți mai auzi multe, vă asigur.

Cum mi s-a părut la Gală? Ei bine, pe lângă organizarea foarte bună (mult mai bună decât în alți ani), m-au surprins colecțiile celor de la licență. Deobicei mă plictiseam la mijlocul prezentărilor fiindcă îmi păreau toate la fel - de la temă, culori, texturi la muzică, machiaje și coafuri. Însă, în acest an s-a întors pe dos cu totul situația și parcă îmi doream ca modelele să se miște mai încet ca să apuc să analizez fiecare piesă vestimentară. La master mi-au plăcut două colecții (cu indulgență) din 4. Poate că nu a fost chiar recomandat să prezinte toți în cadrul aceleași seri, poate cei de la master și-au dezvoltat altfel viziunea asupra modei și o abordează în alt mod, nu știu sigur. Dar per total, a fost un show reușit, l-am savurat de la început până la sfârșit și chiar mi s-a părut că timpul a trecut suuuuper repede. Un alt lucru pe care l-am apreciat este participarea "cremei" din lumea modei de la București: mă refer aici la Alin Gălățescu, Maurice Munteanu & echipa Elle, Noemi Revnic & echipa Harper's Bazaar, cei de la andreearaicu.ro și fashionandbeauty.ro care, chiar dacă Gala UNArte aproape că a coincis cu cea de la Cluj, ei au preferat să călătorească până aici pentru a fi alături de viitorii designeri ai școlii de la Cluj. Jos pălăria!

Și dacă tot vorbim aici despre colecții, să vă arăt puțin care au fost preferatele mele dintre cele 20 de la licență și 4  de la master. Doza de subiectivism e foarte mare și n-o să încep să spun ce mi-a plăcut sau nu mi-a plăcut la fiecare în parte, vă las doar să vă bucurați de colecții din perspectiv mea.
 PS: Ordinea e aleatorie.

Sandra Selescu Sandra Selescu - Interdependente 
SANDRA SELESCU - INTERDEPENDENTE

Magdalena Butnariu - Rituals2 Magdalena Butnariu - Rituals
MAGDALENA BUTNARIU - RITUALS

Ligia Tercea - Golden Age Ligia Tercea - Golden Age 2 
LIGIA TERCEA - THE GOLDEN AGE

Catalin Valeanu - Ecce Hommo 1 Catalin Valean - Ecce Hommo 2 
CĂTĂLIN VĂLEAN - ECCE HOMMO

Ancuta Saraca - Ghetto Superstar 2 Ancuta Saraca - Ghetto Superstar 1
ANCUȚA SARACA - GHETTO SUPERSTAR

Anca Belbe - Insectar Anca Belbe - Insectar 2 
ANCA BELBE - INSECTAR

Anamaria Ciobacenco - Antidote for Silence Anamaria Ciobacenco - Antidote for Silence 1 
ANAMARIA CIOBACENCO - ANTIDOTE FOR SILENCE

Alina Morar - Cu Cheia la gat Alina Morar - Cu Cheia la gat 2
ALINA MORAR - CU CHEIA LA GÂT 

Alexandra Tamas - Wood Stock 1 (master) Alexandra Tamas - Wood Stock 2 (master) 
ALEXANDRA TAMAS - WOOD STOCK (MASTER)

Gala-UAD-Cluj-licenta-master-2013-Vlad-Gherman-56
CĂTĂLIN VĂLEAN & ALINA MORAR - Câștigătorii premiului Henkel 2013

Ca să vedeți colecțiile complete + alte poze din backstage sau cu invitații, vă invit pe pagina de FB a Galei UAD. Sper că v-au plăcut colecțiile la fel de mult ca și mie și astept cu nerăbdare să văd ce ne vor aduce designerii de anul viitor :) Mulțumesc a N-a oara lui Lucian și Oanei pentru oportunitatea oferită! V-am pupat xx


----------------------------

Dear readers,
I will try to make this short. I have been invited to be part of the jury of the 19th edition of UAD GALA (which is the runway show of the best graduating students from the University of Arts and Design Cluj-Napoca) and I was more than honoured to accept it. We watched 24 wonderful collections (both BA and MA) and above you've found my favourites. It has been a blast being in the jury and I am looking forward to next year, to see what the future designers have in store. Proud to be Romanian xx




Yours truly, Julls ♥
Follow on Bloglovin 
Follow Me on Pinterest

6 comments:

  1. Felicitari! Sunt supebe creatiile, Ghetto superstar m-a socat putin:)) Castigatorii isi merita diplomele. Pupici!

    ReplyDelete
  2. Pffff ce inseamna sa fii in lumea artei!Foarte tare prezentarea!Hi hi hi iar sepcuta ta cea shic ;))

    ReplyDelete
  3. frumoasa bluzita !
    colectiile...tendinte...imi place alb -negru !

    ReplyDelete
  4. Pfai, ce am ratat. Cred ca doar eu puteam sa am invitatie si sa nu o pot onora :))
    La anul clar mergem impreuna!

    P.S.: Mi-a placut outfit-ul tau din cadrul galei la nebunie! Sepcuta e bestiala! :D

    ReplyDelete
  5. Oh felicitari :D Tare mi-ar place si mie sa vad o gala de genul, numai ca Clujul e asa departe :)) Sunt interesante colectiile, ce imi displace oarecum sunt proportiile, mi se par un pic off :))
    Si bluza ta este geniala, imi place la nebunie :X :*

    ReplyDelete

You can write me in : română / english / français / español ! ♥