Menu



April 30, 2013

DEAR DIARY | APRIL 2

_DSC0385

DEAR DIARY...  
(Săptămâna 6 - MADRID)

_DSC0385sdad

PH: Mihaela Coste & me

Din fericire, lispa de activitate de pe blog este mai mult decât justificată - din două motive.
 1.Am fost plecată 4 zile în Madrid, alături de colegii din proiectul Vehmed (știți voi, cel în care ne-am făcut emisiunea) pentru a vizita studiourilor celor mai mari televiziuni din Spania și redacțiile celor mai vândute ziare;
2. Internetul mergea doar atât cât să mă loghez pe Facebook și să mă enervez că nu pot să-mi văd notificările :(.

Așa că, dacă nu v-am putut ține updated din Spania, m-am gândit că ar merge perfect o postare Dear diary... Sper să vă placă - eu pot să vă zic sigur că a fost una dintre cele mai pline săptămâni din viața mea :)

_DSC0114
DSC_0072

Chiar în ziua în care am ajuns (după 8 ore cu autocarul și 3 ore de zbor), am vizitat redacția ziarului El Pais. Ziarul are un tiraj de 470.000 de exemplare și e citit de mai mult de 2 milioane de spanioli (și nu numai). Am rămas extrem de impresionată de liniștea în care se lucrează și de stilul foarte relaxat dar profesionist al jurnaliștilor spanioli. Chiar dacă nu mă atrage prea tare presa scrisă, ce-am văzut acolo m-a cam pus pe gânduri :)

DSC_0248
_DSC0433
DSC_0437

Ca orice turist care se respectă, am început cea de-a doua zi în Spania cu o ”vizită culturală” prin Madrid și după-masa am luat parte la o sesiune de întrebări-răspunsuri la Ambasada României. În timpul discuției, eu mă tot gândeam la un singur lucru: ce diplomat oribil aș fi! I think I'll stick to blogging!

DSC_0128

Una cerveza, por favor :)) Ziua am încheiat-o în stilul nostru caracteristic: cu bere, pe-o terasă! Reformulez: vărsând bere pe mine, în stilul meu caracteristic...

_DSC0703

Ziua 3: vizită la postul de televiziune Antena 3 unde am văzut cum se filmează Roata Norocului și am asistat la o emisune live (suuuper profesioniști prezentatorii iar despre partea tehnică nici nu am ce zice, că am rămas cu gura căscată doar când am văzut ce lumini și camere au..). Canalul Antena 3 e unul dintre cele mai importante din Spania iar media cifrelor de audiență e 12 (cam cât are și Românii au talent, doar că aici nu vorbim doar de un program în sine, ci de media tutuor...auch-auch-aaaauch!). N-am putut face poze că nu ne-au lăsat dar vă puteți imagina cred ce platouri faine au ♥.

_DSC0697 _DSC0698

După  Antena 3, am vizitat o tipografie uriașă, care printează alte 2 ziare populare în Spania: El MundoMarca. Înainte de plecarea asta habar nu aveam cum se tipărește un ziar, cum se distribuie sau de câtă tehnologie e nevoie pentru a scoate un exemplar. Now I get it...

DSC_00786
DSC_0546
DSC0719sasa
_DSC0740

Pentru că deja eram obosiți și încă nu s-a terminat ziua, ne-am oprit în extremdemegasuperbul orășel Alcala de Henares. Orășelul e defapt un mare centru universitar din zona Madridului, are centrul istoric inclus în Patrimoniul UNESCO și este locul în care s-a născut Miguel de Cervantes. Când am pornit din Cluj aveam în minte o idee fixă despre cum ar trebui să arate Spania și Madridul s-a potrivit într-o mică măsură cu ea. Dar când am ajuns în Alcala, era exact cum îmi imaginasem: multe clădiri din cărămidă roșie, turnuri și bisericuțe, piețe mari... Neapărat să-l vizitați când aveți ocazia! ♥

DSC_0549

Și era evident nevoie de o poză de grup *aproape complet!
 Aș minți dacă aș zice că nu am avut un grup al naibii de mișto (respect, dihors!) :D

DSC_0556
DSC_0562
DSC_0587

Dupămasa celei de-a 3-a zi ne-am petrecut-o la Unidad Editorial, trustul de presă care publică, printre altele, ziarele El Mundo, Marca și Expansion. Ca să vă faceți o idee cam cât de puternic e acest trust vă spun doar că ziarul Marca - publicație sportivă, are un tiraj de 300.000 de exemplare și aprox. 2,8 milioane de cititori. Am trecut și pe la Radio Marca care emite 24 de ore din 24. Bine, cu un fotbal ca în Spania, nici nu mă mir că au despre ce vorbi...

_DSC0918
DSC_0615
DSC_0624

În ultima zi, am schimbat puțin decorul. Am vizitat studiourile Globomedia unde s-au filmat sau se filmează și unele dintre seriaele / telenovelele pe care le putem vedea și noi în România. ”Oamenii lui Paco”, vă spune ceva? Mie sincer nu, că nu am timp să mă uit + am trecut de vârsta cu telenovelele, dar cred că bunică-mea ar fi mândră de mine :)) Noi am fost pe platourile de filmare al serialului Aida și am văzut din interior cum se produce un astfel de program (dacă știam și cât de faimoși sunt actorii poate leșinam acolo, dar la cât timp am eu să mă uit la seriale, n-a prea fost cazul :)) ) Și la final de vizită, ne-am pus puțin în pielea prezentatorului showului El InterMedio - eu zic că mi s-ar potrivi cât de cât rolul ăsta(dacă aveți ceva de obiectat, spuneți acum sau tăceți pentru totdeauna! Amin!).

DSC_0643

& last but not least: REAL MADRID TV! Nu, postul de televizune nu e deținut de clubul sportiv dar da, este de partea lor. Poza de mai sus e făcută în timpul unei emisiuni live în limba engleză (thank you, Lord!) iar cei doi moderatori vorbeau, evident, despre fotbal. Am vizitat apoi și redacția și regia și păcat că nu am avut prea mulți microbiști printre noi care să fie și mai entuziasmați de ceea ce văd :)).

_DSC0998
DSC_0669

Chiar dacă eram obosiți și posomorâți că nu am apucat să vizităm muzeul Prado, ne-am luat cei mai comozi pantofi și am pornit să vedem Madridul noaptea. Ce m-a șocat a fost faptul că ziua chiar nu e lume pe străzi, sau cel puțin, nu la fel de multă lume cât mă așteptam să fie într-o astfel de capitală. Dar seara, vai mie!, plin de studenți și turiști și tot ce vrei!

DSC_0713

Am luat ”cina” într-un restaurant de lângă Puerta del Sol și am gustat din bunătățile Spaniei: tapas, tortilla și nelipsitele băuturi, cerveza și sangria *yumm yumm*.

DSC_0729

Se pare că Madridul nu a vrut să ne lase să plecăm fără o altă întâmplare de neuitat, așa că ne-a așteptat cu o ploaie mare și caldă, la mizeul nopții. N-am avut ce face și a trebuit să ne conformăm și ne-am plimbat prin ploaie până în Puerta del Sol doar ca să ne facem poză cu statuia Ursului, simbolul Madridului.
 That was fuuuuuuuuuuun!

DSC_0831

Și uite așa s-au încheiat pentru mine cele 4 zile pline de Spania - care au fost doar un mic teaser, pentru că am planuri mari cu acestă țară! Și oricât de ”discursul-de-decernare-al-premiilor-Nobel-pentru-pace” ar suna asta, vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut pe mine și pe Cătă în acest proiect și care ne-au ajutat să muncim la emisiunea TRENDințe pentru că fără ei, n-am fi avut această super-șansă și nu ne-am fi ales cu atâââât de multe lucruri învățate și amintiri faine. Gracias chicos!

PS: Iar ca o bloggeriță care se respectă, am făcut și câteva outfit photos, așa că mai poposim puțin pe meleagurile Spaniei. Ne vedem în curând ! xx

Yours truly, Julls ♥
Follow on Bloglovin 
Follow Me on Pinterest

17 comments:

  1. Vai, cat de interesanta a fost postarea! Am citit-o pe nerasuflate! :))
    Imi plac la nebunie fotografiile pe care le-ai facut, dar si felul in care ai structurat informatia.
    Mi-ar fi placut sa fiu acolo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahh, mă bucur mult de tot că şi+a plăcut!! :*

      Delete
  2. Ce imi place ca scrii exact sub fiecare poza ce se intampla astfel incat sa simt ce simteai si tu. Bineinteles ca nu la fel si tare as vrea sa vizitez si eu Spania. Oricum, sunt sigura ca ai acum niste amintiri mai mult decat placute! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scriu descriere sub poză şi pentru ca să nu uit eu ce am făcut - că m-am uitat prin arhivă şi sunt unele poze care habar nu am de unde sunt :)):*

      Delete
  3. I love the first pic <3 I never been to that place but seems so nice, wanna go <3
    What about following each other? Just let me know!
    Xxx

    Carolina

    www.the-world-c.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is really pretty, hope you'll visit it one day! xx

      Delete
  4. Ce tare ca ai parte de astfel de experiente! In Alcala de Henares am si eu un amic din timpul Erasmusului. Eu oricum ii ador pe spanioli!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, şi eu îi ador + aşa relaxaţi sunt :x

      Delete
  5. Ce frumos! Si eu trebuia sa merg in Spania la vara dar mi s-au incurcat planurile :( Ma bucur sa o vad prin prisma ta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am sorry :( Sper totusi sa ai ocazia sa mergi in viitorul apropiat, ca merita! :*

      Delete
  6. I like your style and your blog! Following u now on gfc, maybe you can follow me back.




    http://lowbudget-lowcost.blogspot.it/

    ReplyDelete
  7. Mi-a placut foarte mult postul! Am locuit acolo 3 ani dar nu am avut ocazia sa vizitez locurile astea! Ma bucur mult ca ai avut rabdarea sa ne povestesti cum a fost! Super postarea! Iti doresc sa revii si sa vizitezi cat mai mult!

    Pupici,
    Julie


    The Lovely Darlings



    ReplyDelete
    Replies
    1. Uaaaa, ce fain trebuie sa fi fost sa vorbesti spaniola zilnic! Mersi de urari, la fel iti doresc si tie :****

      Delete
  8. might be beatiful this place *-*
    -xoxo

    http://s2juuh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Foarte misto postarea, o calatorie cu de toate :)

    ReplyDelete
  10. O experienţă super tare, eşti o fată norocoasă.

    ReplyDelete

You can write me in : română / english / français / español ! ♥